O Kolagenu

Prirodni riblji kolagen

Ne postoji život bez kolagena

Kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom oragaizmu. On nam nije dat jednom zauvek. Tokom godina se neprekidno obnavlja, gubi i ponovo regeneriše u zavisnosti od našeg načina života i ishrane.

Reč kolagen potiče od grčke reči kolin što znači lepak. Ovaj protein je vrlo važna vezivna nit u čovečijem organizmu – matriks koji drži telo kao celinu. Nalazi se u međućelijskom prostoru i najvažniji je gradivni element kostiju, kože, mišića, tetiva, ligamenata, krvnih sudova, zuba, kose i noktiju. Od nivoa kolagena zavisi i naše psihofizičko stanje organizma.

Zašto starimo

Vremenom, nivo kolagena u našem organizmu opada. Nažalost, več nakon 25-te godine života telo prosečno gubi 1.5 % kolagena godišnje, što znači da ga oko 35-te godine života imamo čak 15 % manje. Kolagen se sastoji od velikog broja aminokiselina međusobno povezanih u lance. U zavisnosti od njihove strukture razlikujemo 28 tipova kolagena, od kojih su prvih pet nivoa najvažniji. Obično se obeležavaju rimskim brojevima i svrstani su u nekoliko grupacija.

Pronalazak bezbednog izvora kolagena

Dugi niz godina se tragalo za bezbednim i kvalitetnim izvorima kolagena. Mnogi svetski naučnici su pokušavali da na adekvatan način implementiraju kolagen u ljudski organizam. Međutim, najdalje u tome je otišla grupa poljskih hemičara, Mečislav Skrocki, Antoni Mihnević i Henrik Kujava iz grada Gdinja. Oni su došli do metode izolacije kolagena iz riblje kože. Posebnom vrstom ekstrakcije ribljeg kolagena iz kože slatkovodnih riba, procesom liofilizacije, uspeli su da proizvedu čist, pouzdan i kvalitetan riblji kolagen, bez prisustva virusa i bakterija. Ovim veoma skupim postupkom postignuta je održiva struktura kolagena u svom izvornom obliku. Zapravo, dobijena je trodimenzionalna struktura aminokiseline, (identična sa ljudskom) i time je kolagen postao bioaktivna supstanca. Ovako aktivan protein aplikacijom na vlažnu ljudsku kožu prodire u njene najdublje slojeve. Zahvaljujući njegovoj maloj molekularnoj strukturi, kolagen se implementira u ljudski organizam i postaje kompatibilan sa prirodnim čovečijim kolagenom. Samim tim regenerišu se međućelijski prostori na siguran i bezbedan način. Ovaj revolucionarni proces dovodi do podmlađivanja ljudskog organizma. Kao rezultat svega toga nastali su kvalitetni prizvodi na bazi prirodnog ribljeg kolagena poljske kuće COLWAY.

COLWAY proizvodi – spoj zdravlja i lepote

COLWAY prirodni riblji kolagen čini skup proizvoda revolucionarnih kozmetoloških suplemenata i preparata nastalih kao rezultat dugogodišnjeg istraživanja čuvenih poljskih naučnika. Trenutno na svetu ne postoji formula protiv starenja koja je biotehnološki naprednija od njihove. Samim tim uspeli su da izazovu senzaciju u kozmetologiji 21. veka. Kliničkim ispitivanjima se došlo do saznanja da se upotrebom COLWAY preparata postižu izuzetni rezultati. Kako bi se organizam regenerisao spolja, tako i iznutra, potrebno je redovno unositi COLWAY suplemente i koristiti njihove preparate. Upotrebom liofiziranog kolagena stanje organizma se tokom jedne godine života podmlađuje za 7.2 godine. To znači da su COLWAY proizvodi revolucionarni eliksir mladosti.