Živi riblji kolagen leči bolne zglobove!

Živi riblji kolagen leči bolne zglobove!

Ukoliko ste među mnogima koje muči bol u zglobovima, znate koliko to može uticati na pokretljivost i raspoloženje. Veći deo populacije se tokom života susretne sa ovim problemom, za koji često nije potrebno obraćanje lekaru, već promena navika i odgovarajuća terapija koja se može sprovoditi i kod kuće.

Zglobovi predstavljaju vezu između kostiju i pružaju podršku celom telu. Bez njih ne bi bio moguć nijedan pokret, tako da nas bol u njima može dosta ograničiti.

Bol u zglobovima je nelagodnost koja može nastati u bilo kom zglobu ili grupi zglobova i predstavlja složen zdravstveni problem u zavisnosti od uzroka.

Bolni zglobovi su izuzetno čest problem od kog najviše pate odrasle osobe. Kako starimo bol u zglobovima je sve češći i intenzivniji. Uglavnom su pogođeni kukovi, kolena, ramena, a bol, bio akutni (u trajanju od nekoliko nedelja) ili hroničan (može trajati par meseci i duže) može uticati na pokretljivost celog tela i znatno umanjiti kvalitet života.

Uobičajeni simptomi podrazumevaju pojavu crvenila na koži, otoka, osećaja toplote na površini kože. Ukoliko je bol u zglobu uzrokovan povredom i javi se naglo oticanje, nemogućnost pokreta i deformitet, neophodno je obratiti se lekaru.

Uzroci bola i kako živi riblji kolagen može pomoći

Postoje brojni uzroci koji dovode do bola u zglobovima, stoga postoje i brojne karakteristike, tretmani i ishodi. Uzroci bola u zglobovima mogu biti očigledni ukoliko je u pitanju sportska povreda, a često su i skriveni iza drugih zdravstvenih problema. Većina uzroka bola u zglobovima je bezopasna i sanira se bez dugoročnih posledica, dok određeni zahtevaju dužu i uporniju borbu da se zglob oporavi i bol eliminiše.

Navodimo vam par uzroka bola u zglobovima:

Povreda zgloba i nedostatak kolagena

Iščašenje zgloba, ili stalni pritisak na zglob usled ponavljanja određenog pokreta ili pod težinom. Ovaj uzrok je najčešći kod osoba koje se bave određenim sportom, profesionalno ili rekreativno, i kod osoba kojima vrsta posla podrazumeva ponavljanje pokreta koji opterećuju zglobove.

Metabolički poremećaji

Osobe koje pate od viška hormona rasta ili gvožđa u organizmu, imaju veći rizik da obole od osteoartritisa.

Infektivni uzrok

Bol u zglobu mogu izazvati i određeni virusi, gljivice i bakterije.

Često bol u zglobovima pogađa žene u menopauzi, pod uticajem hormonalnih promena. Ostali uzroci bola u zglobovima mogu biti degenerativni i autoimuni, pojedini sindromi i grupa bolesti koje se nazivaju spondiloartropatije.

Vrste bola u zglobovima

Vrste bolova u zglobovima se razlikuju u zavisnosti od uzroka bola. Najčešće su bolom pogođena leđa, kolena, laktovi, ramena i članci. Kod odraslih osoba je učestala bol izazvana artritisom. Ona se javlja kao posledica habanja, odnosno oštećenja zgloba, čime se oštećuje i hrskavica a time i kosti. Trenje kostiju jednu o drugu dovodi do upale i bola. Postoji čak oko 100 različitih artritičnih stanja koja uzrokuju bol u zglobovima (reumatoidni artritis, giht, osteoartritis, itd.).

Faktori rizika

Za rizik da izazovete ili povećate bol u svojim zglobovima postoji više faktora. Neki od njih su:

 • Višak kilograma;
 • Nedovoljno fleksibilnosti ili snage mišića;
 • Podizanje ili nošenje teškog tereta;
 • Prethodna povreda zgloba;
 • Pogrešan položaj zgloba, tj. pokret.

Moguće posledice

Postoji niz komplikacija do kojih bol u zglobovima može dovesti. Komplikacije u zavisnosti od uzroka bola mogu biti kratkotrajne i dugotrajne i podrazumevaju:

 • Oštećenje zgloba;
 • Deformitet zgloba;
 • Gubitak osećaja u zglobu;
 • Nestabilnost;
 • Ograničenost pokreta;
 • Smanjen kvalitet života.

Smanjite bol u kostima

1. Redukujte ishranu

Svaki kilogram viška može opteretiti zglobove, zato pokušajte da se hranite što zdravije. Ukoliko vam ne polazi za rukom da putem hrane unesete vitamine i minerale, možete to učiniti uz pomoć suplemenata. Izuzetno je važno da vaš izbor budu prirodni suplementi ( KOLAGEN KAPSULE COLVITA).

2. Budite aktivni

Pored koristi za gubitak kilograma, fizička aktivnost može pomoći u održavanju pokretljivosti zglobova. U poznijim godinama izbegavajte vežbe kojima se vrši pritisak na zglobove (podizanje tegova, trčanje), već primenjujte one pokrete koji jačaju zglobove i poboljšavaju fleksibilnost, kao što je na primer plivanje. Kao i u svemu, bitno je da ni sa ovim aktivnostima ne preterate, kako ne bi bilo više štete nego koristi. Odmarajte i dozvolite telu da se oporavi od napora.

3. Masirajte bolna mesta

U zavisnosti od položaja zgloba koji je bolan, možete i sami primenjivati masažu. Masaža se pokazala  kao delotvoran način ublažavanja bola i otoka, naročito ukoliko ne vršite preveliki pritisak na bolan zglob, već podstičete cirkulaciju oko njega, i koristite efikasna sredstva. COLWAY preporučuje upotrebu KOLAGEN SERUMA SILVER koji nanet na vlažnu kožu brzo prodire u dublje slojeve i regeneriše tkiva.

Riblji kolagen za zglobove

Kolagen pomaže u održavanju integriteta vaše hrskavice, koja je gumeno tkivo koje štiti vaše zglobove. Kako se količina kolagena u vašem telu smanjuje sa starenjem, povećava se rizik od razvoja degenerativnih poremećaja zglobova poput osteoartritisa. Neke studije su pokazale da uzimanje dodataka kolagena može pomoći u poboljšanju simptoma osteoartritisa i ukupnom smanjenju bolova u zglobovima. Istraživači pretpostavljaju da se dodatni kolagen može akumulirati u hrskavicama i stimulisati vaša tkiva da proizvode kolagen. Oni su sugerisali da ovo može dovesti do smanjenja upale, bolje podrške zglobovima i smanjenog bola. Mnogi sportisti uzimaju kolagen kao deo svakodnevnog režima suplementacije kako bi zaštitili zglobove i podstakli zarastanje od naprezanja i povreda. Odličan izvor kolagena je riblji kolagen koji možete pronaći u različitim oblicima, uključujući i kolagen tablete. 

Ako ste ljubitelj sporta, patite od artritisa ili osećate nelagodnost i bol u zglobovima, savetujemo vam da uzmete u obzir suplemente na bazi ribljeg kolagena. Povećanim unosom kolagena moći ćete da održite aktivan životni stil i postignete svoje fitnes ciljeve. Suplementi, poput kolagen tableta, sadrže riblji kolagen kao ključni aktivni sastojak koji će podržati komfor, fleksibilnost i pokretljivost zglobova. U nastavku teksta pročitajte koje vam Colway proizvode na bazi kolagena preporučujemo za zdravlje vaših zglobova. 


Karakteristika COLWAY preparata jeste multifunkcionalnost. Pozitivni rezultati nisu uvek rezervisani samo za jedan deo tela.

Ovaj obrazac se ponavlja i kad je suplement COLVITA u pitanju. Poptuno prirodan, hvata se u koštac sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, kao što su: oseoporoza, giht, diskus hernija, aritmija, gastritis, itd. Sve probleme koji pogađaju mišićno- koštani sistem možete ublažiti ili u potpunosti ukloniti korišćenjem KOLAGEN KAPSULA COLVITA. Preporučuje se upotreba uporedo sa PRIRODNIM VITAMINOM C, radi boljeg sintetisanja kolagena u organizmu.

Za više informacija i poručivanje kliknite na link: KOLAGEN KAPSULE COLVITA

Živi Riblji Kolagen – Sve Što Treba Da Znate

KOLAGEN SERUM SILVER je revolucionarno sredstvo kojim se za kratko vreme možete rešiti bolova u zglobovima. Staklena bočica u sebi sadrži živi riblji kolagen, izuzetno značajan u obnavljanju ćelija i podmlađivanju organizma. Ovo medicinsko sredstvo možete koristiti u lečenju brojnih oboljenja u kućnim uslovima.

Za više informacija i poručivanje kliknite na link: KOLAGEN SERUM SILVER

Natrag na blog
 • Proveren vodič za negu kože za početnike

  Proveren vodič za negu kože za početnike

  Mnoge od nas nisu sigurne šta podrazumeva dobra nega kože. Menjale bi postojeću rutinu, ili bi se istinski posvetile utemeljenju jer je nisu ni imale. Bilo koji slučaj da je...

  Proveren vodič za negu kože za početnike

  Mnoge od nas nisu sigurne šta podrazumeva dobra nega kože. Menjale bi postojeću rutinu, ili bi se istinski posvetile utemeljenju jer je nisu ni imale. Bilo koji slučaj da je...

 • Da li noćna maska može preporoditi kožu? Da, saznajte koja i kako!

  Da li noćna maska može preporoditi kožu? Da, sa...

  Često nas mrzi da čekamo i do pola sata kako bi maska na licu pružila koži najbolje od sebe, pa da legnemo u krevet. Srećom, postoji noćna maska koju slobodno...

  Da li noćna maska može preporoditi kožu? Da, sa...

  Često nas mrzi da čekamo i do pola sata kako bi maska na licu pružila koži najbolje od sebe, pa da legnemo u krevet. Srećom, postoji noćna maska koju slobodno...

 • Za istanjenu kožu ispod očiju postoji rešenje!

  Za istanjenu kožu ispod očiju postoji rešenje!

  Koža ispod očiju ima tendenciju tanjenja tokom vremena, i pojačanja osetljivosti. Problem sa kojim se skoro svi susrećemo rešiv je uz odabrane prirodne sastojke i jednostavnu dnevnu i noćnu rutinu.

  Za istanjenu kožu ispod očiju postoji rešenje!

  Koža ispod očiju ima tendenciju tanjenja tokom vremena, i pojačanja osetljivosti. Problem sa kojim se skoro svi susrećemo rešiv je uz odabrane prirodne sastojke i jednostavnu dnevnu i noćnu rutinu.

 • Benefiti klica heljde i COLWAY suplement uz pomoć kog ih možete dobiti

  Benefiti klica heljde i COLWAY suplement uz pom...

  Heljda je biljka koja je odavno osvojila sve one koji vode računa o zdravlju. Ukoliko još niste među njima, saznajte kako Vam klice ove čudesne biljke mogu promeniti život i...

  Benefiti klica heljde i COLWAY suplement uz pom...

  Heljda je biljka koja je odavno osvojila sve one koji vode računa o zdravlju. Ukoliko još niste među njima, saznajte kako Vam klice ove čudesne biljke mogu promeniti život i...

1 od 4